Jahodovo-banánový džem
30 min.
Ingredience
- 1kilogramJahody zahradní
- 6kusůBanány
- 2kusyVanilkový lusk
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 800gramůCukr želírovací
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody dáme do hrnce. Za stálého míchání přisypeme část cukru, vložíme vanilku a přivedeme k varu. Banány oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme je citronovou šťávou. Plátky banánu vložíme do hrnce s jahodami. Přidáme zbytek cukru, vanilkový cukr a povaříme 8 minut.
- 2Horký džem rozdělíme do skleniček. Zavíčkujeme je a naskládáme do zavařovacího hrnce. Při 80stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
- 3Nakonec skleničky s džemem necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.