Jahodovo-banánový džem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jahody dáme do hrnce. Za stálého míchání přisypeme část cukru, vložíme vanilku a přivedeme k varu. Banány oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme je citronovou šťávou. Plátky banánu vložíme do hrnce s jahodami. Přidáme zbytek cukru, vanilkový cukr a povaříme 8 minut.
  • 2
    Horký džem rozdělíme do skleniček. Zavíčkujeme je a naskládáme do zavařovacího hrnce. Při 80stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
  • 3
    Nakonec skleničky s džemem necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.