Jahodovo-jablečný kompot
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůJablka
- 850gramůCukr krupice
- 20kusůHřebíček
- 1500gramůJahody zahradní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
4 g
Cukr
96 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme od stopek.
- 2Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky.
- 3Každé ovoce povaříme zvlášť v roztoku cukru a vody. Scedíme, vložíme do mísy a zlehka promícháme.
- 4Vymyté sklenice plníme a kompot zalijeme studeným cukerným roztokem. Do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a uzavřeme.
- 5Při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.