Jahodovo-jablečný kompot

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
4 g
Cukr
96 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody očistíme od stopek.
  • 2
    Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Každé ovoce povaříme zvlášť v roztoku cukru a vody. Scedíme, vložíme do mísy a zlehka promícháme.
  • 4
    Vymyté sklenice plníme a kompot zalijeme studeným cukerným roztokem. Do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a uzavřeme.
  • 5
    Při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.