Jahodovo-malinové dětské tiramisu
40 min.
Ingredience
- 150gramůPiškoty cukrářské
- 250gramůJahody zahradní
- 250gramůMaliny
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 2lžíceCukr vanilka
- 1kusPomeranče
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceCukr moučkový
- 1litrVoda pitná
- 500gramůMascarpone
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
39 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Větší formu vyložíme polovinou piškotů. V mixéru rozmixujeme maliny a jahody společně s cukrem. Rozmixovanou směs prolisujeme přes síto. Polovinu prolisované směsi navrstvíme na piškoty.
- 2Do hrnce vlijeme vodu a na ni vložíme kovovou misku. Do ní vlijeme žloutky, vložíme cukr, vanilkový cukr, kůru z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče a šťávu vymačkanou z poloviny pomeranče. Ve vodní lázni ze všeho ušleháme krém.
- 3Vyšleháme si sýr mascarpone a vmícháme ho postupně do krému.
- 4Polovinu vzniklého krému navrstvíme na prolisovanou jahodovo-malinovou směs na piškotech a uhladíme. Naskládáme na ni zbytek piškotů a na něj naneseme zbylou polovinu jahodovo-malinové pasty a na ni krém ze sýra mascarpone. Přikryjeme průsvitnou fólií a necháme 4 hodiny v chladničce odležet.
- 5Před podáváním ušleháme do tuha smetanu a cukrářským sáčkem s ní tiramisu ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.