Jahodovo-malinové dětské tiramisu

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
39 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší formu vyložíme polovinou piškotů. V mixéru rozmixujeme maliny a jahody společně s cukrem. Rozmixovanou směs prolisujeme přes síto. Polovinu prolisované směsi navrstvíme na piškoty.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vodu a na ni vložíme kovovou misku. Do ní vlijeme žloutky, vložíme cukr, vanilkový cukr, kůru z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče a šťávu vymačkanou z poloviny pomeranče. Ve vodní lázni ze všeho ušleháme krém.
  • 3
    Vyšleháme si sýr mascarpone a vmícháme ho postupně do krému.
  • 4
    Polovinu vzniklého krému navrstvíme na prolisovanou jahodovo-malinovou směs na piškotech a uhladíme. Naskládáme na ni zbytek piškotů a na něj naneseme zbylou polovinu jahodovo-malinové pasty a na ni krém ze sýra mascarpone. Přikryjeme průsvitnou fólií a necháme 4 hodiny v chladničce odležet.
  • 5
    Před podáváním ušleháme do tuha smetanu a cukrářským sáčkem s ní tiramisu ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.