Jahodovo-vanilkové dortíčky
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 150gramůJahody zahradní
- 185gramůCukr želírovací
- 100gramůCukr moučkový
- Na posypání
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
315 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Mouku zpracujeme s cukrem, změklým máslem, žloutkem a špetkou soli. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- 2Na pomoučněné pracovní ploše těsto rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrájíme ozdobná kolečka (ve tvaru kytičky), která urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 3Máslo (50g) vyšleháme do pěny, přidáme cukr a dále šleháme dohladka. Potom zašleháme pudinkový prášek, krém dáme do cukrářského sáčku s úzkou hvězdicovitou trubičkou a uložíme co chladničky.
- 4Z omytých jahod umixujeme pyré, které spolu s želírovacím cukrem v kastrůlku zahříváme. Když se cukr rozpustí, přidáme do marmelády zbylé máslo, zamícháme a povaříme 4 minuty.
- 5Na okraje poloviny koleček naneseme proužek vanilkového másla. Do vzniklého kolečka dáme trochu připravené jahodové marmelády a přiklopíme zbylými placičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.