Jahodovo-vanilkové dortíčky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
315 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku zpracujeme s cukrem, změklým máslem, žloutkem a špetkou soli. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
  • 2
    Na pomoučněné pracovní ploše těsto rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrájíme ozdobná kolečka (ve tvaru kytičky), která urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 3
    Máslo (50g) vyšleháme do pěny, přidáme cukr a dále šleháme dohladka. Potom zašleháme pudinkový prášek, krém dáme do cukrářského sáčku s úzkou hvězdicovitou trubičkou a uložíme co chladničky.
  • 4
    Z omytých jahod umixujeme pyré, které spolu s želírovacím cukrem v kastrůlku zahříváme. Když se cukr rozpustí, přidáme do marmelády zbylé máslo, zamícháme a povaříme 4 minuty.
  • 5
    Na okraje poloviny koleček naneseme proužek vanilkového másla. Do vzniklého kolečka dáme trochu připravené jahodové marmelády a přiklopíme zbylými placičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.