Jahodový cheesecake
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůČokoláda hořká
- 150gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 400gramůMascarpone
- 2kusyLimetka
- 225gramůJahody zahradní
- 4lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku zvolna rozehřejeme máslo s nalámanou čokoládou a vmícháme rozdrobené sušenky.
- 2Směs vložíme do koláčové formy, vymačkáme a uhladíme.
- 3Mascarpone utřeme s limetkovou šťávou a kůrou a vmícháme 2 lžíce moučkového cukru. Hmotu natřeme na sušenkový korpus a formu vložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 4Očištěné, omyté a případně rozkrojené jahody poklademe na koláč.
- 5Cheesecake podáváme pocukrovaný zbylým moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.