Jahodový cobbler

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem.
  • 2
    V misce ušleháme vejce s jedním hrnkem cukru, změklou Herou, mlékem, moukou, kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a nalijeme do zapékací mísy.
  • 3
    Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny. V kastrůlku zahřejeme brandy, přidáme zbytek cukru a krátce povaříme. Nakonec přimícháme kousky jahod, ještě minutu povaříme a takto připravenou směsí přelijeme těsto. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
  • 4
    Po upečení necháme koláč vychladnout a pak servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.