Jahodový cobbler
55 min.
Ingredience
- 2lžíceHera
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5hrnkyCukr krupice
- 2lžíceMléko polotučné
- 1hrnekMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 200gramůJahody zahradní
- 400mililitrůZmrzlina vanilková
- 0,5hrnekBrandy
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- 2V misce ušleháme vejce s jedním hrnkem cukru, změklou Herou, mlékem, moukou, kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a nalijeme do zapékací mísy.
- 3Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny. V kastrůlku zahřejeme brandy, přidáme zbytek cukru a krátce povaříme. Nakonec přimícháme kousky jahod, ještě minutu povaříme a takto připravenou směsí přelijeme těsto. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.
- 4Po upečení necháme koláč vychladnout a pak servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.