Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
810 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutky, misku vložíme do horké vodní lázně a metlou vejce ušleháme dohusta. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky, jahody s cukrem rozmixujeme dohladka. Vejce, šlehačku a jahody spolu promícháme, nalijeme do formičky a necháme ztuhnout v lednici. Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do mléka, přidáme vanilkový cukr, mátu, kousek vanilky, povaříme minutu, odstavíme a necháme vychladnout. Vychlazený jahodový dezert vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, upravíme na talířky a přelijeme vanilkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.