Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr krupice
- 150gramůJahody zahradní
- 250mililitrůMléko polotučné
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 2gramyMáta
- 15gramůCukr vanilka
- 5gramůVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
810 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutky, misku vložíme do horké vodní lázně a metlou vejce ušleháme dohusta. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky, jahody s cukrem rozmixujeme dohladka. Vejce, šlehačku a jahody spolu promícháme, nalijeme do formičky a necháme ztuhnout v lednici. Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do mléka, přidáme vanilkový cukr, mátu, kousek vanilky, povaříme minutu, odstavíme a necháme vychladnout. Vychlazený jahodový dezert vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, upravíme na talířky a přelijeme vanilkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.