Jahodový dort s mandlovým krémem
45 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 300gramůLinecké (křehké) těsto
- 100gramůMáslo čerstvé
- 750gramůJahody zahradní
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Linecké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Korpus pečeme asi 15minut.
- 3Mezitím připravíme mandlový krém tak, že utřeme cukr s máslem, vejci a přidáme mandle. Krém naneseme na korpus a ještě 15minut dopečeme.
- 4Jahody omyjeme, necháme okapat, odstraníme stopky a podélně rozpůlíme. Naskládáme je na upečený dort, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.