Jahodový dost s banánovým krémem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání přisypeme lžíci krupicového cukru.
  • 2
    Žloutky šleháme ve vodní lázni se lžičkou citronové šťávy asi 10 minut, až zhoustnou. Pak přidáme sníh a mouku.
  • 3
    Dortovou formu dobře vymažeme, vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme v troubě (předehřáté na 175 stupňů) přibližně 20 minut.
  • 4
    Jahody omyjeme, necháme v sítu okapat. Banány oloupeme, rozmixujeme se lžičkou citronové šťávy, lžící cukru a smetanou.
  • 5
    Upečený dortový korpus vyjmeme z formy, necháme mírně vychladnout, poté potřeme banánovým krémem, do kterého naskládáme celé nebo rozpůlené jahody a posypeme jemně nasekanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.