Jahodový dost s banánovým krémem
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMouka polohrubá
- 0,5kilogramJahody zahradní
- 2kusyBanány
- 150gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání přisypeme lžíci krupicového cukru.
- 2Žloutky šleháme ve vodní lázni se lžičkou citronové šťávy asi 10 minut, až zhoustnou. Pak přidáme sníh a mouku.
- 3Dortovou formu dobře vymažeme, vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme v troubě (předehřáté na 175 stupňů) přibližně 20 minut.
- 4Jahody omyjeme, necháme v sítu okapat. Banány oloupeme, rozmixujeme se lžičkou citronové šťávy, lžící cukru a smetanou.
- 5Upečený dortový korpus vyjmeme z formy, necháme mírně vychladnout, poté potřeme banánovým krémem, do kterého naskládáme celé nebo rozpůlené jahody a posypeme jemně nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.