Jahodový dresing salát s hruškami
10 min.
Ingredience
- Dresing
- 110gramůJahody zahradní
- 3lžíceOlej z vlašských ořechů
- 2lžíceCitrónová šťáva
- 1lžičkaSirup javorový
- 2špetkyPepř bílý
- Salát
- 100gramůSalát kadeřavý
- 2kusyHrušky
- 2lžíceOříšky piniové
- 2lžíceSlunečnicová semínka loupaná BIO
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
14 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody zbavené zeleného okvětí rozkrájíme, dáme do mísy, přidáme ořechový olej, citrónovou šťávu, sirup a bílý pepř. Vše v míse rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré.
- 2K tomuto pyré si připravíme salát: z omytých listů kadeřavého salátu dobře setřepeme vodu, trochu je prsty roztrháme a dáme do mísy. Zralé omyté hrušky rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a poklademe je na listy salátu. Vše posypeme loupanými slunečnicovými a piniovými oříšky a zlehka promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.