Jahodový koláč s pivem
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 1gramMáslo čerstvé
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 400gramůJahody zahradní
- 2kusyCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 80mililitrůSmetana ke šlehání 31%
- Na formu
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceKokos strouhaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo ušleháme s cukrem a vejci do pěny, přidáme pivo, smetanu a prosátou mouku s kypřicím práškem a strouhanou citronovou kůru, osolíme. Vymícháme hladké těsto, vlijeme do formy, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali strouhaným kokosem. Těsto poklademe plátky ovoce, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.