Jahodový koláč se zakysanou smetanou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody omyjeme a nakrájíme na poloviny. Předehřejeme troubu na 180°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem, stěny vymažeme máslem. Mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Vejce s cukrem utřeme do pěny. Do utřené směsi přidáváme střídavě po lžících máslo a mouku. Vzniklé těsto nalijeme do formy, poklademe jahodami a pečeme ve vyhřáté troubě.
  • 2
    Upečený koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Potom ho vyklopíme z formy. Před podáváním pokapeme povrch zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 6. 2016
Jahodový koláč se zakysanou smetanou
Podobné ovocné koláče velice ráda peču ve formě s odnímatelným dnem. Tady v tomto receptu je na mě opravdu hodně cukru, doporučuji množství snížit, tak jak jsem to udělala já. Jahod mi stačilo o trochu méně. Těsto se dalo spíše rozetřít než nalít. Výsledek byl ale moc chutný.🙂