Jahodový koláč se zakysanou smetanou
90 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3gramySůl
- 240gramůCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 250gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Jahody omyjeme a nakrájíme na poloviny. Předehřejeme troubu na 180°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem, stěny vymažeme máslem. Mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Vejce s cukrem utřeme do pěny. Do utřené směsi přidáváme střídavě po lžících máslo a mouku. Vzniklé těsto nalijeme do formy, poklademe jahodami a pečeme ve vyhřáté troubě.
- 2Upečený koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Potom ho vyklopíme z formy. Před podáváním pokapeme povrch zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 6. 2016
Jahodový koláč se zakysanou smetanou
Podobné ovocné koláče velice ráda peču ve formě s odnímatelným dnem. Tady v tomto receptu je na mě opravdu hodně cukru, doporučuji množství snížit, tak jak jsem to udělala já. Jahod mi stačilo o trochu méně. Těsto se dalo spíše rozetřít než nalít. Výsledek byl ale moc chutný.🙂