Jahodový salát
20 min.
Ingredience
- 1lžíceMed včelí
- 200gramůSýr kozí
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCitrony
- 500gramůJahody zahradní
- 1lžičkaPepř růžový celý
- 0,25kusSalát hlávkový
- 1000gramůMeloun vodní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Omytý citron oloupeme škrabkou, šťávu vymačkáme a smícháme s medem.
- 2Omyté jahody a kuličky vykrájené z melounu (bez peciček) promícháme s citronovou kůrou, zalijeme medovým dresinkem, poté 20 minut marinujeme.
- 3Sýr pokrájíme na kostičky a spolu s čerstvým rozmarýnem opékáme asi 2 vteřiny.
- 4Meloun s jahodami a sýrem vhodně upravíme na omyté listy salátu, vše posypeme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.