Jahodový sendvič

32 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
2 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejme na 180°C. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a vyšleháme hustou pěnu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, do které postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do trouby, pečeme 9-13 minut. Upečený korpus necháme vychladnout, až pak ho podélně rozkrojíme širokým ostrým nožem.
  • 3
    Odstopkované a omyté jahody necháme okapat, poté je pokrájíme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim moučkový cukr, krém mascarpone a vše zlehka promícháme.
  • 4
    Každou stranu piškotu potřeme připraveným krémem a těsto spojíme. Pak ho nakrájíme na trojúhelníky, posypeme moučkovým cukrem smíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.