Jahodový sendvič
32 min.
Ingredience
- Jahody s krémem
- 250gramůJahody zahradní
- 200gramůMascarpone
- 2gramyCukr moučka
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučka
- 1lžičkaCukr vanilka
- Na vytření
- Těsto
- 6kusůVejce slepičí
- 220gramůCukr krupice
- 1lžičkaCukr vanilka
- 1lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 60gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
2 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejme na 180°C. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a vyšleháme hustou pěnu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, do které postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do trouby, pečeme 9-13 minut. Upečený korpus necháme vychladnout, až pak ho podélně rozkrojíme širokým ostrým nožem.
- 3Odstopkované a omyté jahody necháme okapat, poté je pokrájíme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim moučkový cukr, krém mascarpone a vše zlehka promícháme.
- 4Každou stranu piškotu potřeme připraveným krémem a těsto spojíme. Pak ho nakrájíme na trojúhelníky, posypeme moučkovým cukrem smíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.