Jahodový šmak
25 min.
Ingredience
- 1hrnekCukr krupice
- 250gramůTvaroh tučný
- 1kusCukr vanilka
- 2hrnkyJahody zahradní
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
- 0,25hrnekVoda pitná
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
- 2Omyté jahody, cukr, vanilkový cukr, tvaroh a vychladlou želatinu rozmixujeme. Zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
- 3Směsí naplníme chlebíčkovou formu vyloženou alobalem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.
- 4Před podáváním ozdobíme dezert ušlehanou smetanou a čerstvými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.