Jahody s pepřovým krémem
20 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 20mililitrůMartell cognac
- 4lžičkyMandle plátky
- 300gramůJahody zahradní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jahody rozpůlíme, posypeme 3 lžícemi cukru a necháme asi 30 minut stát. Potom jahody rozdělíme do pohárů a dáme do chladničky dobře vychladit.
- 2Žloutky utřeme do pěny se zbylým cukrem, koňakem a pepřem. Nakonec vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
- 3Vzniklý krém přelijeme přes jahody v pohárech. Dezert ozdobíme plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.