Jahody s pepřovým krémem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté jahody rozpůlíme, posypeme 3 lžícemi cukru a necháme asi 30 minut stát. Potom jahody rozdělíme do pohárů a dáme do chladničky dobře vychladit.
  • 2
    Žloutky utřeme do pěny se zbylým cukrem, koňakem a pepřem. Nakonec vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
  • 3
    Vzniklý krém přelijeme přes jahody v pohárech. Dezert ozdobíme plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.