Jahody s tvarohovým krémem
30 min.
Ingredience
- Na krém
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 3lžíceCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh dáme do misky, přidáme žloutek a důkladně rozšleháme. Odložíme do lednice ztuhnout.
- 2Příprava krému: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání, na mírném ohni uvaříme hustý krém. Hotový krém stáhneme z ohně a za občasného promíchání necháme vychladnout. Následovně do krému vmícháme připravený tvaroh.
- 3Na dno poháru dáme jahody, přelijeme je krémem a tak střídavé postupujeme až do naplnění poháru. Udržujeme v lednici, aby před podáváním byl krém dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.