Jahody smažené v těstíčku
20 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 125mililitrůMinerální voda perlivá
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 500gramůJahody zahradní
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Ze žloutku, mouky, cukru, skořice, oleje (1 polévková lžíce) a minerálky připravíme hladké těstíčko. Necháme je asi 30 minut odpočinout.
- 2Jahody omyjeme a osušíme, zelené stopečky ponecháme.
- 3Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do těstíčka. Jahody uchopíme za stopku a protáhneme těstíčkem. Vkládáme je postupně do rozehřátého oleje a smažíme asi 3 minuty dozlatova.
- 4Jahody vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Před podáváním je pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.