Jahody smažené v těstíčku

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze žloutku, mouky, cukru, skořice, oleje (1 polévková lžíce) a minerálky připravíme hladké těstíčko. Necháme je asi 30 minut odpočinout.
  • 2
    Jahody omyjeme a osušíme, zelené stopečky ponecháme.
  • 3
    Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do těstíčka. Jahody uchopíme za stopku a protáhneme těstíčkem. Vkládáme je postupně do rozehřátého oleje a smažíme asi 3 minuty dozlatova.
  • 4
    Jahody vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Před podáváním je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.