Jahody ve vinné pěně

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůJahody zahradní
    • 20gramůCukr vanilka
    • 50gramůCukr krupice
    • 2litryVoda pitná
    • 200gramůSmetana jihočeská lahodná33%
  • Na pěnu
    • 5decilitrůVíno bílé
    • 2decilitryVoda pitná
    • 50gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 2kusyVaječný žloutek sušený
    • 100gramůMandle
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
7 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vlijeme vodu, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Do studené vody vložíme očištěné a omyté jahody. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned hrnec odstavíme ze sporáku. Jahody scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mandle ve vhodné kuchyňské nádobě zalijeme horkou vodou. Potom je oloupeme.
  • 2
    Příprava vinné pěny: Do hrnce vlijeme víno, 30 ml vody, přisypeme cukr, vanilkový cukr a nakonec pudinkový prášek. Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí. Následovně stáhneme z ohně, trochu vychladíme a přidáme žloutky. Hustou hmotu se žloutky důkladně promícháme. Nakonec přimícháme nasekané mandle.
  • 3
    Na dno skleniček naskládáme připravené jahody, přelijeme připravenou pěnou. Na povrch dáme zas jahody a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.