Jahody ve vinné pěně
30 min.
Ingredience
- 400gramůJahody zahradní
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůCukr krupice
- 2litryVoda pitná
- 200gramůSmetana jihočeská lahodná33%
- Na pěnu
- 5decilitrůVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 2kusyVaječný žloutek sušený
- 100gramůMandle
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
7 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme vodu, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Do studené vody vložíme očištěné a omyté jahody. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned hrnec odstavíme ze sporáku. Jahody scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mandle ve vhodné kuchyňské nádobě zalijeme horkou vodou. Potom je oloupeme.
- 2Příprava vinné pěny: Do hrnce vlijeme víno, 30 ml vody, přisypeme cukr, vanilkový cukr a nakonec pudinkový prášek. Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí. Následovně stáhneme z ohně, trochu vychladíme a přidáme žloutky. Hustou hmotu se žloutky důkladně promícháme. Nakonec přimícháme nasekané mandle.
- 3Na dno skleniček naskládáme připravené jahody, přelijeme připravenou pěnou. Na povrch dáme zas jahody a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.