Jakitori losos
35 min.
Ingredience
- 350gramůLosos - filety
- 8kusůPórek
- 5lžicOmáčka sojová světlá
- 5lžicVývar rybí
- 2lžíceCukr moučkový
- 5lžicVíno bílé
- 3lžíceSherry brandy
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
5 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
13 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Lososa zbavíme kůže a maso nakrájíme na kousky. Bílé konce pórků nakrájíme na kousky. Střídavě napichujeme kusy lososa a pórků na 8 grilovacích jehel. Rybí kebaby necháme v lednici vychladit, než je budeme potřebovat.
- 2V pánvičce smícháme rybí vývar, sójovou omáčku, bílé víno, moučkový cukr, sherry a česnek. Prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme povařit 2 minuty. Omáčku protlačíme sítem a necháme vychladnout.
- 3Třetinu omáčky odlijeme do malé misky a dáme stranou na podávání s kebaby. Kebaby položíme na rošt a potřeme omáčkou. Opékáme je 10 minut, jednou otočíme.
- 4Kebaby často potíráme zbývající omáčkou.
- 5Podáváme s miskou uschované omáčky na namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.