Jakitori losos

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
5 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
13 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa zbavíme kůže a maso nakrájíme na kousky. Bílé konce pórků nakrájíme na kousky. Střídavě napichujeme kusy lososa a pórků na 8 grilovacích jehel. Rybí kebaby necháme v lednici vychladit, než je budeme potřebovat.
  • 2
    V pánvičce smícháme rybí vývar, sójovou omáčku, bílé víno, moučkový cukr, sherry a česnek. Prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme povařit 2 minuty. Omáčku protlačíme sítem a necháme vychladnout.
  • 3
    Třetinu omáčky odlijeme do malé misky a dáme stranou na podávání s kebaby. Kebaby položíme na rošt a potřeme omáčkou. Opékáme je 10 minut, jednou otočíme.
  • 4
    Kebaby často potíráme zbývající omáčkou.
  • 5
    Podáváme s miskou uschované omáčky na namáčení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.