Jamajský kotlík

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1283 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
58 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí a krůtí stehna prudce opečeme ze všech stran dozlatova na oleji ve velkém kastrolu, který je možné dávat do trouby, a vyjmeme je.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na kolečka, dýni na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.Z kastrolu slijeme nadbytečný tuk a na zbylém tuku opečeme na mírném ohni do zlatova cibuli, dýni a papriku. Dáme zpět maso, přidáme nakrájený čerstvý zázvor, rajčata, kuřecí vývar a čočku. Mírně osolíme a opepříme.
  • 3
    Kastrol přiklopíme pokličkou a dáme zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 190 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené, šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá.
  • 4
    Do kastrolu přidáme okapanou kukuřici a vrátíme ještě na 5 minut do trouby. Hotový pokrm dle chuti osolíme a podáváme s křupavým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.