Jamajský kotlík
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 25mililitrůOlej slunečnicový
- 4kusyKuřecí stehna
- 4kusyKrůtí stehna
- 750gramůDýně
- 1kusPaprika zelená
- 1kusZázvor celý
- 400gramůRajčata
- 60gramůČočka jedlá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř cayenský
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 350gramůKukuřice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1283 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
58 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí a krůtí stehna prudce opečeme ze všech stran dozlatova na oleji ve velkém kastrolu, který je možné dávat do trouby, a vyjmeme je.
- 2Cibuli nakrájíme na kolečka, dýni na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.Z kastrolu slijeme nadbytečný tuk a na zbylém tuku opečeme na mírném ohni do zlatova cibuli, dýni a papriku. Dáme zpět maso, přidáme nakrájený čerstvý zázvor, rajčata, kuřecí vývar a čočku. Mírně osolíme a opepříme.
- 3Kastrol přiklopíme pokličkou a dáme zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 190 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené, šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá.
- 4Do kastrolu přidáme okapanou kukuřici a vrátíme ještě na 5 minut do trouby. Hotový pokrm dle chuti osolíme a podáváme s křupavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.