Japonská dýně dušená s kokosovým krémem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
44 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Japonskou dýni kaboča rozkrojíme na poloviny, kůru a jádřince odstraníme. Několik semínek důkladně omyjeme, osušíme a nasucho opražíme na rozehřáté pánvi nebo opečeme na plechu v troubě. Dužinu pokrájíme na nudličky.
  • 2
    Kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme cukr, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni a necháme zvolna vařit 10-15 minut do změknutí.
  • 3
    Hotový dezert rozdělíme do misek, ozdobíme praženými semínky, snítkou máty a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.