Japonská dýně dušená s kokosovým krémem
45 min.
Ingredience
- 750mililitrůKokosové mléko
- 175gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 4kusyMáta
- 1kusDýně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
44 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Japonskou dýni kaboča rozkrojíme na poloviny, kůru a jádřince odstraníme. Několik semínek důkladně omyjeme, osušíme a nasucho opražíme na rozehřáté pánvi nebo opečeme na plechu v troubě. Dužinu pokrájíme na nudličky.
- 2Kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme cukr, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni a necháme zvolna vařit 10-15 minut do změknutí.
- 3Hotový dezert rozdělíme do misek, ozdobíme praženými semínky, snítkou máty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.