Japonská jehla
20 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 200gramůJátra kuřecí
- 150gramůPaprika červená
- Marináda
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 50mililitrůSherry brandy
- 70mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20gramůCukr krupice
- 10gramůPomerančová kůra
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí maso a játra nakrájíme na středně velké kousky. Z kapií vyjmeme semínka a nakrájíme ji na kostičky. Smícháme suroviny na marinádu, kterou zalijeme kuřecí maso a játra, vložíme do chladničky a necháme několik hodin marinovat.
- 2Kuřecí maso, játra a papriku střídavé napichujeme na jehly a 10 minut je grilujeme na grilu potřeném olejem. Špízy pravidelně potíráme marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.