Japonská rýže
45 min.
Ingredience
- 350gramůRýže jasmínová
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
218 mg
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Rozpálíme wok s olejem. Do horkého oleje nasypeme rýži, potom ji na mírném plameni za stálého míchání smažíme asi 10 minut.
- 2Rozšleháme vejce a zvolna je přiléváme k rýži. Dále je smažíme, dokud nejsou hotová a dobře promíchaná s rýží. Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.