Japonský nudlový salát

20 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce s horkou vodou dáme ploché dlouhé rýžové nudle a necháme je namočené 5-10 minut. Když změknou, slijeme je, propláchneme studenou vodou a vsypeme do větší mísy. Mezitím nastrouháme čerstvý zázvor, nasekáme červené chilli papričky, koriandr a středně velké šalotky. Červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    V menší pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme chilli papričky se zázvorem, přibližně po dvou minutách zvýšíme teplotu, přidáme kousky papriky a za stálého míchání vše restujeme doměkka. Nakonec přidáme šalotku a ještě 2 minuty smažíme.
  • 3
    Restovanou směs přesypeme k nudlím, přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
  • 4
    Na dresink metličkou ušleháme zeleninový vývar s limetkovou šťávou, rýžovým octem a sójovou omáčkou, dresink vmícháme do nudlové směsi a hotový salát dáme vychladit.
  • 5
    Chlazený salát rozdělíme na misky a servírujeme posypaný sezamovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.