Japonský nudlový salát
20 min.
Ingredience
- 250gramůNudle rýžové
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkyZázvor celý
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 6kusůŠalotka
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceVývar zeleninový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceOcet rýžový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceSezam - semena
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce s horkou vodou dáme ploché dlouhé rýžové nudle a necháme je namočené 5-10 minut. Když změknou, slijeme je, propláchneme studenou vodou a vsypeme do větší mísy. Mezitím nastrouháme čerstvý zázvor, nasekáme červené chilli papričky, koriandr a středně velké šalotky. Červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na malé kousky.
- 2V menší pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme chilli papričky se zázvorem, přibližně po dvou minutách zvýšíme teplotu, přidáme kousky papriky a za stálého míchání vše restujeme doměkka. Nakonec přidáme šalotku a ještě 2 minuty smažíme.
- 3Restovanou směs přesypeme k nudlím, přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
- 4Na dresink metličkou ušleháme zeleninový vývar s limetkovou šťávou, rýžovým octem a sójovou omáčkou, dresink vmícháme do nudlové směsi a hotový salát dáme vychladit.
- 5Chlazený salát rozdělíme na misky a servírujeme posypaný sezamovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.