Jarní dort se žloutkovou polevou
65 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 140gramůMandle
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 10gramůPistácie
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- Poleva
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme prosátý cukr a vanilku. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a mouku.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a upečeme dorůžova.
- 3Mezitím si připravíme polevu - smícháme žloutky s cukrem a vanilkou a třeme cca 15 minut.
- 4Upečený korpus na dort necháme vychladnout, přelijeme žloutkovou polevou a okraj posypeme nadrobno nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.