Jarní dortík

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1041 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
54 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
11 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme mrkev a nastrouháme.
  • 2
    Žloutky s cukry ušleháme do pěny. Přidáme mrkev, mandle, lískové oříšky, skořici a rum.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta.
  • 4
    Vlijeme do dortové formy a pečeme. Zpočátku přikryjeme alobalem, poté sundáme a dopékáme.
  • 5
    Mezitím zpracujeme marcipán s cukrem. Polovinu marcipánu vyválíme a přeneseme na dort.
  • 6
    Zbylý marcipán obarvíme ze dvou třetin oranžovou a z jedné třetiny zelenou potravinářskou barvou.
  • 7
    Těsto tvarujeme do podoby mrkviček s natí.
  • 8
    Poté je poklademe na dort a dozdobíme čerstvým ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.