Jarní dortík
100 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 1lžičkaSkořice mletá
- 180gramůCukr krupice
- 150gramůOřechy lískové
- 2lžíceRum
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůMandle
- 50gramůCukr moučkový
- 300gramůMrkev kořen
- 2baleníPotravinářská barva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1041 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
54 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
11 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Očistíme mrkev a nastrouháme.
- 2Žloutky s cukry ušleháme do pěny. Přidáme mrkev, mandle, lískové oříšky, skořici a rum.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta.
- 4Vlijeme do dortové formy a pečeme. Zpočátku přikryjeme alobalem, poté sundáme a dopékáme.
- 5Mezitím zpracujeme marcipán s cukrem. Polovinu marcipánu vyválíme a přeneseme na dort.
- 6Zbylý marcipán obarvíme ze dvou třetin oranžovou a z jedné třetiny zelenou potravinářskou barvou.
- 7Těsto tvarujeme do podoby mrkviček s natí.
- 8Poté je poklademe na dort a dozdobíme čerstvým ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.