Jarní jogurtové mlsání
25 min.
Ingredience
- 400gramůJahody
- 80gramůReveň (Rebarbora)
- 75gramůCukr třtinový
- 1decilitrVoda pitná
- 250gramůTvaroh tučný
- 400gramůSmetanový jogurt z Valašska
- 4kusyCukrářské piškoty
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
360 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Očištěné jahody omyjeme a necháme okapat. Větší jahody překrojíme na poloviny. Omytou rebarboru (2 řapíky - přibližně 80g) oloupeme a nakrájíme na 2 cm kousky, které dáme do rendlíku, přidáme cukr, vodu (přibližně 50-100ml, jen aby byla rebarbora zakrytá), promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme přibližně 5 minut.
- 2Pak k rebarboře přidáme jahody, zlehka směs promícháme, necháme probublávat přibližně dalších 5 minut. Jahody se nesmí rozvařit, jen musí změknout. Rendlík odstavíme z plotny.
- 3V míse vyšleháme měkký tučný tvaroh se smetanovým bílým jogurtem
- 4a cukrem. Naplníme poháry, přelijeme je rebarborou s jahodami, do každého poháru zasuneme dlouhý cukrářský piškot a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.