Jarní jogurtové mlsání

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůJahody
    • 80gramůReveň (Rebarbora)
    • 75gramůCukr třtinový
    • 1decilitrVoda pitná
    • 250gramůTvaroh tučný
    • 400gramůSmetanový jogurt z Valašska
    • 4kusyCukrářské piškoty
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
360 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné jahody omyjeme a necháme okapat. Větší jahody překrojíme na poloviny. Omytou rebarboru (2 řapíky - přibližně 80g) oloupeme a nakrájíme na 2 cm kousky, které dáme do rendlíku, přidáme cukr, vodu (přibližně 50-100ml, jen aby byla rebarbora zakrytá), promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme přibližně 5 minut.
  • 2
    Pak k rebarboře přidáme jahody, zlehka směs promícháme, necháme probublávat přibližně dalších 5 minut. Jahody se nesmí rozvařit, jen musí změknout. Rendlík odstavíme z plotny.
  • 3
    V míse vyšleháme měkký tučný tvaroh se smetanovým bílým jogurtem
  • 4
    a cukrem. Naplníme poháry, přelijeme je rebarborou s jahodami, do každého poháru zasuneme dlouhý cukrářský piškot a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.