Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem
55 min.
Ingredience
- 80gramůPastinák
- 60gramůMrkev kořen
- 150gramůPórek
- 80gramůŠalotka
- 1kusBujón zeleninový
- 20mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 0,33kusKuře
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme a vyndáme z něj velké kosti. Maso a kosti přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujón a necháme vařit. Mezitím si očistíme zeleninu, pokrájíme jí na hrubší kusy.
- 2Olej rozpálíme a osmahneme na něm pastinák se šalotkou. Smažíme do zezlátnutí. Vývar z kostí slijeme přes síto do hrnce, maso dáme stranou, přidáme pokrájenou mrkev a uvedeme k varu. Poté přidáme cibuli a pastinák i s tukem a vaříme dalších 12 minut. Těsně před koncem varu přisypeme pórek a vaříme do změknutí. Uvařené maso zbavíme kůže a přidáme k zelenině, necháme prohřát a poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.