Jarní kuřátko se zeleninou a vývarem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme a vyndáme z něj velké kosti. Maso a kosti přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujón a necháme vařit. Mezitím si očistíme zeleninu, pokrájíme jí na hrubší kusy.
  • 2
    Olej rozpálíme a osmahneme na něm pastinák se šalotkou. Smažíme do zezlátnutí. Vývar z kostí slijeme přes síto do hrnce, maso dáme stranou, přidáme pokrájenou mrkev a uvedeme k varu. Poté přidáme cibuli a pastinák i s tukem a vaříme dalších 12 minut. Těsně před koncem varu přisypeme pórek a vaříme do změknutí. Uvařené maso zbavíme kůže a přidáme k zelenině, necháme prohřát a poté ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.