Jarní matjesový salát
20 min.
Ingredience
- 300gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 300gramůZakysaná smetana
- 100gramůJogurt bílý
- 300gramůMatjesy - filet
- 5kusůCibulka jarní
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
660 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Bylinky očistíme, odstraníme stonky a nadrobno nasekáme. Nasekané bylinky rozmixujeme s tvarohem, zakysanou smetanou a jogurtem. Matjesy nakrájíme na tenké proužky, jarní cibulku na drobné kroužky a vmícháme do bylinkové směsi.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, scedíme a necháme vychladnout ve studené vodě. Oloupeme.
- 3Několik hodin necháme odležet, krátce před podáváním vmícháme nadrobno nasekaná natvrdo uvařená vejce. Podáváme na černém chlebu, posypaném kroužky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.