Jarní plněné cibule s Balkánským sýrem

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 8kusůCibule lahůdková
    • 4krajícechleba z pekárny
    • 700mililitrůSlepičí bujón
    • 450mililitrůBílé víno
    • 2lžíceMáslo
  • Sýrová nádivka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z větších jarních očištěných cibulí odkrojíme zelenou nať, kterou nakrájíme nadrobno a odložíme.
  • 2
    V kastrólku přivedeme k varu drůbeží bujón s bílým vínem. Cibulím odkrojíme spodky, podélně je rozkrojíme a vyjmeme středy tak, aby nám zbyly 2-3 vrstvy slupky, které poklademe do vroucího vývaru. Vaříme je 3-4 minuty, poté je sítem opatrně vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180°C a zapékací misku vytřeme máslem.
  • 4
    Připravíme sýrovou nádivku: očištěné stroužky česneku utřeme, petrželovou nať promyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a petržel pokrájíme nadrobno. Omytá a osušená (středně velká) rajčata rozkrojíme a nastrouháme na hrubším struhadle do misky. Přidáme k nim strouhanku, jemně nadrobený Balkánský sýr, pepř, petrželku, česnek, nať z cibulek a olej. Nádivku důkladně promícháme. Každou polovinu cibulek naplníme a pomocí prstů je zformujeme tak že nám utvoří trubičku. Poklademe je do zapékací misky, pokapeme olejem a podlijeme vývarem z cibulek. Cibule pečeme přibližně 40-45 minut dozlatova až zlatohněda. Během pečení, pokud bude třeba, cibule můžeme podlít zbylým vývarem.
  • 5
    Upečené cibulky servírujeme s čerstvým křupavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.