Jarní plněné cibule s Balkánským sýrem
70 min.
Ingredience
- 8kusůCibule lahůdková
- 4krajícechleba z pekárny
- 700mililitrůSlepičí bujón
- 450mililitrůBílé víno
- 2lžíceMáslo
- Sýrová nádivka
- 4stroužkyČesnek
- 4lžícePetržel - nať
- 3kusyRajčata
- 160gramůStrouhanka
- 120gramůBalkánský sýr
- 4lžíceCibule - nať
- 6lžicOlej slunečnicový
- 0,25lžičkaPepř zelený mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z větších jarních očištěných cibulí odkrojíme zelenou nať, kterou nakrájíme nadrobno a odložíme.
- 2V kastrólku přivedeme k varu drůbeží bujón s bílým vínem. Cibulím odkrojíme spodky, podélně je rozkrojíme a vyjmeme středy tak, aby nám zbyly 2-3 vrstvy slupky, které poklademe do vroucího vývaru. Vaříme je 3-4 minuty, poté je sítem opatrně vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
- 3Troubu předehřejeme na 180°C a zapékací misku vytřeme máslem.
- 4Připravíme sýrovou nádivku: očištěné stroužky česneku utřeme, petrželovou nať promyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a petržel pokrájíme nadrobno. Omytá a osušená (středně velká) rajčata rozkrojíme a nastrouháme na hrubším struhadle do misky. Přidáme k nim strouhanku, jemně nadrobený Balkánský sýr, pepř, petrželku, česnek, nať z cibulek a olej. Nádivku důkladně promícháme. Každou polovinu cibulek naplníme a pomocí prstů je zformujeme tak že nám utvoří trubičku. Poklademe je do zapékací misky, pokapeme olejem a podlijeme vývarem z cibulek. Cibule pečeme přibližně 40-45 minut dozlatova až zlatohněda. Během pečení, pokud bude třeba, cibule můžeme podlít zbylým vývarem.
- 5Upečené cibulky servírujeme s čerstvým křupavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.