Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem
30 min.
Ingredience
- 3kusyCeler řapíkatý
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyChřest bílý
- 2lžíceTykev
- 5kusůHrachové lusky
- 0,2kusOkurka salátová
- 0,2kusAvokádo
- 2lžičkyKvěták
- 1kusSalát hlávkový
- 3kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mladé zelené cibulky nakrájíme na kousky, očištěný květák a tykev nastrouháme, avokádo nakrájíme na proužky a syrové chřestové výhonky pokrájíme na kousky.
- 2Důkladně opláchnutý hlávkový salát rozebereme na listy, které naaranžujeme na talíře.
- 3Pokrájené řapíky celeru, kolečka salátové okurky ve slupce, lžičky strouhaného květáku, kousky malých zelených cibulek a kousky stonků chřestu smícháme do směsi.
- 4Tuto směs navrstvíme na rozložený hlávkový salát. Rozloženou směs posypeme čerstvým hráškem, nasekanou petrželí, strouhanou tykví a proužky avokáda. Z neoloupaných plátků okurky se uvolní šťáva až v salátu a tím se celý salát lépe ochutí a zvlhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.