Jarní teplý chřestový salát
40 min.
Ingredience
- 25gramůBaby špenát
- 25gramůSalát Polníček
- 1lžíceKopr
- Vařené brambory
- 750gramůBrambory
- 500litrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Vařený chřest v páře
- 500gramůChřest zelený
- 500mililitrůVoda pitná
- 8kusůMozzarella
- Zálivka
- 1kusCibule lahůdková
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
489 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve vydrhneme kartáčkem a dobře omyjeme nové menší brambory. Uvaříme je v osolené vodě i se slupkou. Vaříme je přibližně 10 -15 minut.
- 2Připravíme si zálivku do sklenice s uzávěrem: očištěnou jarní cibulku pokrájíme hodně nadrobno. Stroužek česneku utřeme se špetkou soli. Do sklenice nalijeme olivový olej, bílý vinný ocet, přidáme ostrou hořčici, špetku cukru, utřený česnek a cibulku. Sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme.
- 3Omyjeme drobné lístky baby špenátu, salátu polníčku a kopru. Vodu setřepeme a nechámeje okapat. Zelený chřest omyjeme, spodní dřevnaté části odřízneme. V hrnci se sítem přivedeme vodu k varu a chřest povaříme v páře pod poklicí. Vaříme ho podle tloušťky výhonků 4 - 7 minut.
- 4Scezené uvařené brambory (horké) rozkrájíme na poloviny a dáme do mísy. Přidáme k nim chřest, salát, špenát, kopr a malé kuličky Mozzarelly. Vše přelejeme zálivkou, zlehka promícháme a hned, ještě teplé, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.