Jarní závitky s jehněčím masem
55 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí kýta
- 60gramůČesnek
- 40mililitrůOmáčka Hoisin
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůVíno rýžové čínské
- 3gramyChilli koření mleté
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 5gramůChilli omáčka
- 10gramůSolamyl
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůZelí hlávkové bílé
- 10mililitrůOmáčka rybí
- 10mililitrůOmáčka sojová světlá
- 120gramůRýžový papír
- 40mililitrůOmáčka ústřicová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůVoda pitná
- Rýžové těstoviny
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůNudle rýžové
- 20mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, zakápneme hoisin omáčkou, ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, rýžovým vínem, promícháme, přisypeme chilli koření, koriandr, přidáme chilli omáčku, v trošce vody rozmícháme solamyl a přilijeme do pánve. Provaříme a odstavíme. Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev nastrouháme najemno, promícháme, zakápneme rybí omáčkou, světlou sojovou omáčkou a necháme asi půl hodiny odležet. Poté ze zelí s mrkví vymačkáme vodu, přidáme k jehněčí směsi a promícháme. Na stůl položíme rýžový papír, na něj naneseme jehněčí směs, zavineme a usmažíme na másle dozlatova.
- 2Závitek vyjmeme, rozkrojíme na čtyři díly, upravíme na talířky a doplníme rýžovými těstovinami, které jsme uvařili v horké vodě podle návodu na obalu a poté lehce osmahli na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.