Jarní závitky s lososem a bylinkovou omáčkou

60 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
745 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa nakrájíme na 12 proužků velkých přibližně 8 x 2 x 2 cm a vložíme na 30 minut do marinády smíchané ze 75 ml rýžového octa, 75 ml limetkové šťávy, 2 lžic nakrájeného koriandru a 1 lžičky nastrouhaného zázvoru.
  • 2
    Rozšleháme 30 ml limetkové šťávy, 20 ml rýžového octa, sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, 2 lžičky nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce nakrájeného koriandru a nakrájenou petrželku. Přejeme-li si omáčku velmi jemnou, všechny přísady rozmixujeme. Misku s bylinkovou omáčkou odložíme stranou.
  • 3
    Z oloupaných jarních cibulek a oškrábané mrkve nakrájíme 8 cm dlouhé jemné nudličky.
  • 4
    Kousky lososa vyjmeme z marinády a osušíme.
  • 5
    Postupně namáčíme do horké vody plátky rýžového papíru, které necháme změknout. Položíme je na čistou utěrku, doprostřed položíme kousek lososa, několik proužků cibulky a mrkve a několik lístků koriandru. Pevně zavineme, hrany papíru stáčíme směrem dovnitř, aby náplň nevypadávala.
  • 6
    Stočené závitky pokládáme krajem papíru dolů. Stejným způsobem pokračujeme až do spotřebování všech surovin.
  • 7
    V pánvi rozehřejeme arašídový olej a závitky po obou stranách osmažíme dozlatova. Do oleje závitky opět pokládáme krajem papíru dolů. Na ubrousku je zbavíme přebytečného tuku.
  • 8
    Horké ihned podáváme s připravenou bylinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.