Játra jehněčí na paprikách

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 3lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 450gramůJátra jehněčí
    • 1kusCibule
    • 2stroužkyČesnek
    • 2kusyPaprika zelená
    • 2lžíceProtlak rajčatový
    • 3lžíceSherry brandy
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z jater odřežeme tuk a pokrájíme je na nudličky. Do mísy dáme 2 lžíce solamylu, přidáme nudličky z jater a promícháme je, aby se pokryly. V předehřátém woku rozehřejeme podzemnicový olej. Přidáme jehněčí játra, pokrájenou cibuli, papriku a česnek a smažíme 7 minut. V misce smícháme rajčatový protlak, lžíci solamylu, sherry a sójovou omáčku. Přidáme do woku a povaříme 2 minuty, aby omáčka zhoustla. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.