Játra na slanině
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka polohrubá
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKečup
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 800gramůJátra telecí
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
19 mg
Vápník
13 mg
Postup přípravy
- 1Játra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Ze slaniny odkrojíme čtyři tenké plátky a zbytek nakrájíme na kostičky.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm rozškvařit kostičky slaniny. Přidáme játra a po obou stranách je zprudka opečeme. Vyjmeme, pánev očistíme dosucha a opečeme na ní plátky slaniny.
- 3Výpek z jater zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme kečup, pálivou papriku, zamícháme, podlijeme půl litrem vody a povaříme asi 7 minut. Ke konci osolíme, přidáme játra a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.