Játra na slanině

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceMouka polohrubá
    • 150gramůSlanina vepřová
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceKečup
    • 1lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 800gramůJátra telecí
    • 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
19 mg
Vápník
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Ze slaniny odkrojíme čtyři tenké plátky a zbytek nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm rozškvařit kostičky slaniny. Přidáme játra a po obou stranách je zprudka opečeme. Vyjmeme, pánev očistíme dosucha a opečeme na ní plátky slaniny.
  • 3
    Výpek z jater zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme kečup, pálivou papriku, zamícháme, podlijeme půl litrem vody a povaříme asi 7 minut. Ke konci osolíme, přidáme játra a necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.