Játrová domácí paštika
85 min.
Ingredience
- 1kusŽemle tuková
- 500gramůJátra vepřová
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko plnotučné
- 2decilitryMartell cognac
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
48 mg
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Syrová vepřová játra umyjeme, nakrájíme na menší kusy a společně s nakrájenou slaninou a žemlí, kterou jsme měli namočenou v mléce, umeleme na masovém strojku.
- 2K játrům přidáme 80 g rozpuštěného másla, špetku muškátového oříšku, sůl podle chuti, bílý pepř, 2 dl koňaku a vše dobře promícháme.
- 3Vezmeme formu, kterou můžeme uzavřít, vymažeme ji zbylým máslem a naplníme ji paštikou tak, aby byla 2 cm od okraje.
- 4Formu opatrně ponoříme do vodní lázně a vaříme pomalu 1 hodinu.
- 5Paštiku necháme vychladnout ve formě, až pak ji vyklopíme.
- 6Je to velmi chutná příloha k pečivu.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.