Játrová domácí paštika

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
48 mg
Cukr
21 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrová vepřová játra umyjeme, nakrájíme na menší kusy a společně s nakrájenou slaninou a žemlí, kterou jsme měli namočenou v mléce, umeleme na masovém strojku.
  • 2
    K játrům přidáme 80 g rozpuštěného másla, špetku muškátového oříšku, sůl podle chuti, bílý pepř, 2 dl koňaku a vše dobře promícháme.
  • 3
    Vezmeme formu, kterou můžeme uzavřít, vymažeme ji zbylým máslem a naplníme ji paštikou tak, aby byla 2 cm od okraje.
  • 4
    Formu opatrně ponoříme do vodní lázně a vaříme pomalu 1 hodinu.
  • 5
    Paštiku necháme vychladnout ve formě, až pak ji vyklopíme.
  • 6
    Je to velmi chutná příloha k pečivu.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.