Játrová paštika s meruňkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra očistíme a rozmixujeme.
  • 2
    Přidáme sůl, pepř, máslo a portské a znovu rozmixujeme. Dáme do pečící nádoby. Tuto pečící nádobu postavíme do větší nádoby a nalijeme vodu, aby sahala do výšky 2/3 malé nádoby. Pečeme na 60 °C asi 35 minut.
  • 3
    Meruňky nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Želatinu necháme nabobtnat.
  • 5
    Třetinu meruněk rozvaříme s trochou vody. Dosladíme a přidáme želatinu.
  • 6
    Rozetřeme to po upečené paštice a necháme ztuhnout.
  • 7
    Ze zbylých meruněk si připravíme čatní: 50 ml vody smícháme s 50 g cukru a spolu s vanilkovým luskem svaříme na polovinu. Necháme vychladnout a poté přimícháme zbylé meruňky. Dochutíme citronovou šťávou.
  • 8
    Paštiku podáváme s bagetkou a meruňkovým čatní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.