Játrová paštika s meruňkami
50 min.
Ingredience
- 200gramůJátra drůbeží
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 90gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMeruňky
- 50gramůCukr krupice
- 0,33kusVanilkový lusk
- 3plátkyŽelatina plátková
- 3centilitryVíno portské
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Játra očistíme a rozmixujeme.
- 2Přidáme sůl, pepř, máslo a portské a znovu rozmixujeme. Dáme do pečící nádoby. Tuto pečící nádobu postavíme do větší nádoby a nalijeme vodu, aby sahala do výšky 2/3 malé nádoby. Pečeme na 60 °C asi 35 minut.
- 3Meruňky nakrájíme na kostičky.
- 4Želatinu necháme nabobtnat.
- 5Třetinu meruněk rozvaříme s trochou vody. Dosladíme a přidáme želatinu.
- 6Rozetřeme to po upečené paštice a necháme ztuhnout.
- 7Ze zbylých meruněk si připravíme čatní: 50 ml vody smícháme s 50 g cukru a spolu s vanilkovým luskem svaříme na polovinu. Necháme vychladnout a poté přimícháme zbylé meruňky. Dochutíme citronovou šťávou.
- 8Paštiku podáváme s bagetkou a meruňkovým čatní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.