Játrová polévka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
441 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle (1 lžíce) podusíme jemně nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme očištěná, na plátky nakrájená játra a stejně nakrájené žemle. Osmažíme a mírně podlité dusíme doměkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou (nebo vývarem) a povaříme.
  • 3
    Játra a jíšku smícháme, doplníme vodou na potřebné množství polévky a povaříme asi 15 minut. Polévku rozmixujeme a osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.