Játrová polévka
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůJátra vepřová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyŽemle tuková
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
441 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle (1 lžíce) podusíme jemně nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme očištěná, na plátky nakrájená játra a stejně nakrájené žemle. Osmažíme a mírně podlité dusíme doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou (nebo vývarem) a povaříme.
- 3Játra a jíšku smícháme, doplníme vodou na potřebné množství polévky a povaříme asi 15 minut. Polévku rozmixujeme a osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.