Játrové špízy se švestkovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a obalíme do plátků slaniny. Napichujeme je střídavě se sušenými švestkami na jehly.
  • 2
    Připravené špízy obalíme v nadrceném pepři a upečeme v troubě pod grilem nebo na pánvi na oleji.
  • 3
    Špízy podáváme se švestkovou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže nebo zeleninový salát a pečivo.
  • 4
    Příprava omáčky: Omyté, vypeckované švestky (nebo kompotované) opečeme na másle. Přidáme povidla, víno a skořici, vše krátce povaříme a nakonec vmícháme sušené švestky. Omáčku podle chuti osolíme a osladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.