Játrové špízy se švestkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- švestková omáčka
- 150gramůŠvestky sušené
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůŠvestky
- 2lžícePovidla švestková
- 400gramůJátra vepřová
- 150gramůŠvestky sušené
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 150gramůAnglická slanina
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a obalíme do plátků slaniny. Napichujeme je střídavě se sušenými švestkami na jehly.
- 2Připravené špízy obalíme v nadrceném pepři a upečeme v troubě pod grilem nebo na pánvi na oleji.
- 3Špízy podáváme se švestkovou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže nebo zeleninový salát a pečivo.
- 4Příprava omáčky: Omyté, vypeckované švestky (nebo kompotované) opečeme na másle. Přidáme povidla, víno a skořici, vše krátce povaříme a nakonec vmícháme sušené švestky. Omáčku podle chuti osolíme a osladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.