Ječné škubánky
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka ječná
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Vápník
32 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na mírném ohni opražíme mouku dosucha. Naběračkou postupně přidáváme vroucí osolenou vodu, po každé dávce mouku znovu opražíme a rozmačkáme vidličkou. Postup opakujeme, dokud se nevytvoří malé škubánky.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, vypečeným sádlem polijeme škubánky a zamícháme. Vše dusíme pod pokličkou ještě 15 minut.
- 3Podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.