Ječné škubánky

40 min.
Rakousko

Ingredience

    • 400gramůMouka ječná
    • 1litrVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Vápník
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole na mírném ohni opražíme mouku dosucha. Naběračkou postupně přidáváme vroucí osolenou vodu, po každé dávce mouku znovu opražíme a rozmačkáme vidličkou. Postup opakujeme, dokud se nevytvoří malé škubánky.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, vypečeným sádlem polijeme škubánky a zamícháme. Vše dusíme pod pokličkou ještě 15 minut.
  • 3
    Podáváme se salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.