Ječný chléb
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 125gramůMouka pšeničná celozrnná
- 250gramůMouka polohrubá
- 125gramůMouka ječná
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
3 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Vápník
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy přisypeme špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě. Potom těsto stlačíme a necháme ještě deset minut kynout.
- 2Připravíme formu, kterou dobře vymažeme olejem. Do formy vložíme těsto a necháme další hodinu kynout.
- 3Chléb potřeme vodou a vložíme do trouby, kde pečeme 45 minut na 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.