Jedlové šišky
40 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaKáva instantní
- 1lžíceKakao - prášek
- 1lžíceRum
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
958 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Mouku s práškem do pečiva smícháme s vločkami másla, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Vmícháme žloutky, kávu, kakao, rum a uhněteme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu chladit.
- 2Těsto vyválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 0,5 cm. Šišky vypichujeme oválnými tvořítky s vroubkovaným okrajem. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a špičkou kulatých nůžek vymáčkneme šiškám šupiny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10-12 minut.
- 3Upečené šišky necháme vychladnout na kuchyňské mřížce a pocukrujeme je.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.