Jedlové šišky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
958 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku s práškem do pečiva smícháme s vločkami másla, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Vmícháme žloutky, kávu, kakao, rum a uhněteme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu chladit.
  • 2
    Těsto vyválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 0,5 cm. Šišky vypichujeme oválnými tvořítky s vroubkovaným okrajem. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a špičkou kulatých nůžek vymáčkneme šiškám šupiny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10-12 minut.
  • 3
    Upečené šišky necháme vychladnout na kuchyňské mřížce a pocukrujeme je.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.