Jednoduchá vánočka

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce cukru připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Do mísy vysypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, promícháme, přidáme 2 ks vejce, máslo, hrozinky, vlijeme kvásek a rukou, anebo kuchyňským robotem vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo 40 minut vykynout. Vál posypeme moukou, vložíme vykynuté těsto, rukama promísíme a rozdělíme na tři díly. Vypracujeme středně tenké válečky, dáme je vedle sebe, vrchní konec spojíme a upleteme cop. Spletenou vánočku dáme na olejem vymaštěný plech a na teplém místě necháme 15 minut kynout. V hrníčku rozkvedláme vajíčko, potřeme jím vánočku, posypeme mandlemi a v předehřáté troubě pečeme 30 minut.
  • 2
    Upečenou vánočku vyndáme z trouby a necháme ji ještě na plechu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.