Jednoduché domácí langoše
60 min.
Ingredience
- 150mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůVíno bílé
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 20gramůDroždí
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
700 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a víno. Přidáme změklé máslo a žloutek, přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
- 2Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
- 4Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich bochánky a necháme je chvíli kynout. Z nakynutých bochánků utvoříme kulaté langoše.
- 5V pánvi rozpálíme olej a na něm langoše upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.