Jednoduché houskové knedlíky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdší housky nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova.
  • 2
    Do mísy prosejeme hrubou mouku s 1 lžičkou soli a práškem do pečiva. Přilijeme postupně 2-3 dl vlažného mléka s rozkvedlanými žloutky a směs důkladně propracujeme. Těsto zpracováváme minimálně 10 minut tak, až tvoří bubliny. Musí být dostatečně tuhé.
  • 3
    Těsto dáme na pomoučený vál a kostičky pečiva zapracujeme. Vytvarujeme 2 knedlíky.
  • 4
    Ve větším hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 15 minut, pak je opatrně otočíme a vaříme dalších 10-12 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí. Pak je ihned nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.