Jednoduché houskové knedlíky
35 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 3lžičkySůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4litryVoda pitná
- 3kusyŽemle tuková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdší housky nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova.
- 2Do mísy prosejeme hrubou mouku s 1 lžičkou soli a práškem do pečiva. Přilijeme postupně 2-3 dl vlažného mléka s rozkvedlanými žloutky a směs důkladně propracujeme. Těsto zpracováváme minimálně 10 minut tak, až tvoří bubliny. Musí být dostatečně tuhé.
- 3Těsto dáme na pomoučený vál a kostičky pečiva zapracujeme. Vytvarujeme 2 knedlíky.
- 4Ve větším hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 15 minut, pak je opatrně otočíme a vaříme dalších 10-12 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí. Pak je ihned nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.