Jednoduché okurky kvašené
30 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyOkurky
- 150gramůChléb konzumní
- 2litryVoda pitná
- 100gramůSůl
- 0,5hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
56 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Okurky očistíme, důkladně omyjeme, odřížneme konce a podélně je nakrojíme. Na dno zavařovací sklenice vložíme chléb a opláchnutý kopr, urovnáme okurky a zalijeme vlažnou vodu ochucenou solí.
- 2Sklenici zakryjeme, odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 4 dny. Vykvašené okurky uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.