Jednoduché tresčí filety
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl mořská
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel kudrnka
- 55gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Sůl a pepř smícháme s moukou, ve vzniklé směsi obalíme filety a přebytečnou mouku oklepeme.
- 2Na teflonové pánvi rozehřejeme polovinu másla a polovinu oleje, 3-4 minuty smažíme filety z každé strany, až mají zlatavou barvu, poté je vyjmeme a udržujeme teplé.
- 3Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, rozehřejeme druhou polovinu másla a oleje a opečeme zbylé filety stejným způsobem.
- 4Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, posypeme nadrobno posekanou petrželkou, přidáme plátek citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.