Jednoduché tresčí filety

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Sůl a pepř smícháme s moukou, ve vzniklé směsi obalíme filety a přebytečnou mouku oklepeme.
  • 2
    Na teflonové pánvi rozehřejeme polovinu másla a polovinu oleje, 3-4 minuty smažíme filety z každé strany, až mají zlatavou barvu, poté je vyjmeme a udržujeme teplé.
  • 3
    Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, rozehřejeme druhou polovinu másla a oleje a opečeme zbylé filety stejným způsobem.
  • 4
    Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, posypeme nadrobno posekanou petrželkou, přidáme plátek citronu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.