Jednoduchý broskvový kompot
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyBroskve
- 750gramůCukr krystal
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdé broskve. Spaříme je vroucí vodou, oloupeme a rozdělíme do sklenic i s peckami.
- 2Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme broskve. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85°C. Necháme vychladnout, vyjmeme a odložíme na studené a temné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.