Jednoduchý broskvový kompot

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdé broskve. Spaříme je vroucí vodou, oloupeme a rozdělíme do sklenic i s peckami.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme broskve. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85°C. Necháme vychladnout, vyjmeme a odložíme na studené a temné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.